Her får Nils-Ove
fagsjekk av huset sitt

Bestill fagsjekk

– Sannheten må frem, sier Nils-Ove Steinbru Støbakk. Han har akkurat fått besøk av Boligpleie som skal foreta en full fagsjekk av det 47 år gamle familiehuset i Verdalen i Klepp.

– Vår jobb er å kartlegge boligens standard, men vi gir også konkrete råd om hva de kan fikse selv og hvor det trengs fagfolk, forteller Magne Idar Espedal, som jobber som serviceansvarlig og fagmann hos Boligpleie.

Boligpleie er et nytt konsept som skal hjelpe hus- og hytteeiere i Stavanger-regionen, Jæren, Ryfylke og Sirdal å ta kvalifiserte beslutninger om vedlikehold og oppussing.

– Vi får se om jeg må ta kontakt med banken etter dette, ler Nils-Ove Steinbru Støbakk.

Nils-Oves enebolig sjekkes fra topp til tå av Magne Idar Espedal, som jobber som fagmann hos Boligpleie.


Send huset på service
Nordmenn er verdensmestre i oppussing. Siden 2017 har familien Steinbru Støbakk pusset opp alle innvendige rom og fasader. Kona står for planlegging og maling, mens Nils-Ove er hobbysnekker ved siden av jobben som kommunikasjonsrådgiver i Hå kommune. I tillegg har de fått god hjelp av familie underveis.

– Jeg frykter ikke den store smellen, men håper å få gode tips om veien videre og hva vi bør ta som neste steg. Vi har lyst å fokusere på hagen og uteområdene, men jeg er litt redd vi har for grove takpanner. Jeg har ikke lyst å skifte taket helt enda, sier Nils-Ove.

Fagsjekk fra boligpleie:
  • Én times inspeksjon av faglært person.
  • Går over fasader, tak, vinduer, dører og grunnmur, og gir også veiledning innen energitiltak.
  • En skriftlig rapport i ettertid med bilder, beskrivelser og forslag til veien videre.
  • Pris: 3 000 kroner uansett hvor du er i Stavanger-regionen, på Jæren, i Ryfylke eller Sirdal.


– Se der, ja. Nils-Ove kjenner fukt i skjøten i vinduskarmen.

– Det danner seg ofte fukt slike plasser, og da kan det sprekke eller slå seg, sier vår fagmann Espedal.  

Espedal begynner øverst. En fuktig pipe og mose på takpanner kan føre til vanninntrengning til vinteren.

Mens folk flest sender både bil og tenner på årlig service, får som regel ikke huset den samme omsorgen. Det er et stort ansvar å bære, for det kan bli dyrt underveis dersom du ikke tar de rette forholdsreglene.

Boligpleie ser ikke behov for en årlig fagsjekk, men mener det kan være lurt å ta en gjennomgang med noen års mellomrom.

– Etter ti år er 30 prosent av et helt nytt hus «brukt opp». Drenering varer som regel i 40 år, takpanner i 30 år mens kledningen ofte bør vedlikeholdes etter kun ti år. Det er mange eiere av relativt nye hus som skipper vedlikeholdet. Men også nye hus trenger litt omtanke, sier fagmann Espedal.

Godt fornøyd: (f.v.) Nils-Ove Steinbru er takknemlig for godt gjennomført fagsjekk av Magne Idar Espedal
Boligpleies utsendte: (f.v.) Fagmann Magne Idar Espedal og Husmester Nicholas Fjogstad

Forleng levetiden – reduser langsiktige kostnader
–  Den største feilen vi ser på hus og hytter er mangelfullt vedlikehold, sier prosjektansvarlig i Boligpleie, Nicholas Fjogstad.

Han er femte generasjon som jobber i familiebedriften Fjogstad-Hus i Sandnes. Nå har de nettopp startet konseptet Boligpleie som skal hjelpe hus- og hytteeiere med vedlikehold og planer for oppussing. For kun 3000 kroner får boligeierne en utfyllende og uforpliktende rapport.

–  Vi går gjennom rapporten sammen med kunden, og etter fagsjekken står de selvsagt fritt til selv å bestemme veien videre. Det er mange flinke huseiere der ute, men det er også mange som er flinkere med hodet enn med hendene.

– Vi er her for å kartlegge husets tilstand, men vi er her også for å hjelpe til. Husk at jevnlig vedlikehold reduserer kostnaden på sikt, sier Fjogstad.

Selv de minste ting går ikke et erfarent blikk forbi. Alt fra stoppekraner til baderomsinnredning og dørhåndtak blir gjennomgått og dokumentert i en fagsjekk.

Fjogstads fem enkle tips for vedlikehold av hus og hytter:
  • Finn ut hvor innvendig og utvendig stoppekran er. Dette er kanskje det viktigste du kan gjøre når du flytter inn i et nytt hus.
  • Vask huset utvendig én gang i året for å fjerne grønske og annen skit. Enkelt, rimelig og god effekt.
  • Fjern mose på tak, det hindrer fuktskader om vinteren.
  • Rens takrenner, spesielt om du har gamle og rue Zanda-panner.
  • Abonner på Fjogstad-Hus sitt nyhetsbrev med sesongbaserte tips for vedlikehold.
fagsjekk

Bestill fagsjekk for din bolig 🏠

Våre fagfolk sjekker hele boligen din - fra kjeller til tak.

Du får en detaljert boligrapport som gir deg full oversikt over hva slags vedlikeholdsarbeid som eventuelt bør gjøres. Det blir som å sende boligen på en EU-kontroll.

Fagsjekken koster 3000 kroner inkl. mva.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg.